Kycklingröra med vitkålspasta



Eftersom jag försöker dra ner på kolhydraterna så lagar vi ofta strimlad vitkål istället för pasta. Tar ett par minuter att strimla kålen men annars funkar det på samma sätt. Vi har en tupperware-potatisskalare och det tycker jag ska stå högst upp på allas önskelistor. Finns ingen bättre. Annars funkar det med osthyvel också.
Jag brukar koka kålen tills den känns bra, ca 8 min men det beror ju på hur mycket motstånd man vill ha. Jag tycker också att kål-lukten kommer fram mer om man kokar den längre. Har sett att vissa steker den istället, ska prova det någon gång men rent spontant känns det som att den inte blir så mjuk av att stekas. Men vill man ha extra smör i sin kost - stek, mindre - koka.

Kycklingröran är inte någon speciell, bara stekt, i med lite matlagningsgrädde, sambal oelek, salt och peppar.
Blev klart godkänt och det var inte någon större skillnad mot riktig pasta. Till och med pasta-mannen tyckte det var lika gott som pasta! Då får man vara nöjd!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0