Varde ljus!

Lamp-perfektionism i allra högsta grad. Måste hålla mig i skinnet då jag kommer flytta snart. Men kanske jag inte kan låta bli. Just en sådan här har jag nämligen varit på jakt efter i flera år... Så snubblar man över den på självaste Minimani! Det är något speciellt med lampor alltså...




Livsmedelsverket


På livsmedelsverkets hemsida går det att söka efter näringsinnehåll på vald produkt. Det finns ofta olika alternativ som kokt, okokt, fullkorn etc. Man kan sitta hur många timmar som helst om man är intresserad av vad man riktigt stoppar i sig! Här är länken!

Här kan ni se skillnad på vitkål och pasta. Sen är det såklart skillnad på produkter men ger ett hum i alla fall. Kolhydrater och kalorier är det som är mest intressant för mig. Jag äter alltså inte LCHF utan försöker bara minska mängden kolhydrater då jag märker att jag blir uppsvälld och inte mår bra av det. LCHF:are äter t.ex. bara ovanjordgrönsaker för att de innehåller minst kolhydrater. Det följer jag till en del, dock äter jag rödbetor och morötter som innehåller mindre kolhydrater än t.ex. potatis men mer än vad som är "godkänt" inom LCHF.
Dessutom vräker jag inte i mig fett, men jag äter inte heller light-produkter eller vattnig matlagningsgrädde.
Skulle kunna skriva sida upp och sida ner om vad jag äter och vad jag inte äter och varför men tror det inte intresserar så många. Rätta mig gärna om jag har fel!





Kycklingröra med vitkålspasta



Eftersom jag försöker dra ner på kolhydraterna så lagar vi ofta strimlad vitkål istället för pasta. Tar ett par minuter att strimla kålen men annars funkar det på samma sätt. Vi har en tupperware-potatisskalare och det tycker jag ska stå högst upp på allas önskelistor. Finns ingen bättre. Annars funkar det med osthyvel också.
Jag brukar koka kålen tills den känns bra, ca 8 min men det beror ju på hur mycket motstånd man vill ha. Jag tycker också att kål-lukten kommer fram mer om man kokar den längre. Har sett att vissa steker den istället, ska prova det någon gång men rent spontant känns det som att den inte blir så mjuk av att stekas. Men vill man ha extra smör i sin kost - stek, mindre - koka.

Kycklingröran är inte någon speciell, bara stekt, i med lite matlagningsgrädde, sambal oelek, salt och peppar.
Blev klart godkänt och det var inte någon större skillnad mot riktig pasta. Till och med pasta-mannen tyckte det var lika gott som pasta! Då får man vara nöjd!



RSS 2.0