Rostade grönsaker med vitlökscremefraiche


Snubblade över det här receptet när jag sökte efter ett annat. Fredagsmiddagen bestämd då! Ser ju fasligt gott ut!



Ingredienser:

6-8 potatisar
2 morötter
1-2 rödbetor
1 röd lök
1 kruka färsk timjan

Sås:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Gör så här…

1. Skala potatis, morötter och rödbetor. Skiva grönsakerna i små bitar. Ca 1/2-1 cm breda. Skär rödbetorna sist för de färgar av sig hejvilt.

2. Bred ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Skiva röd löken och strö över.

3. Kvista av timjan och lägg det ovan på allt. Strimla över lite olivolja och havssalt. In i ugnen på ca 200 grader i 20-30 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Känn på dem med

4. Blanda creme fraiche, vitlök och smaka av med salt och peppar.

Grönsaker och sås serveras med kyckling, qournfilé eller som på bilden kalkonfilé. Jag vill verkligen poängtera att kombinationen med grönsakerna och såsen är hemligheten till det här receptet.


Pastagryta med blåmögelost


Det här bjöd min kära sambo mig på igår och GUD vad gott!!! Alla smaker bara smälte på tungan!

Ingredienser:


250 gr strimlad kyckling

Tagliatelle

1 röd lök

1 paket bacon
1 ask champinjoner
~ 10 körsbärstomater
1 blåmögelost (pirkkas är bra till det här!)

2 dl matlagningsgrädde


Först steker man rödlöken och sen det strimlade baconet och kycklingen. Sen låter man champinjonerna få lite färg och därefter har man i körsbärstomaterna så att de blir mjuka och goda. Till sist lägger man i matlagningsgrädden och blåmögelosten som är skuren i bitar, låter den smälta och rör ihop allt till en härlig blandning.

 


Nyinflyttad


Bloggen har varit lite lidande ett tag nu på grund av flytt och andra praktiska struligheter men jag ska väl försöka komma igång nu igen.

Vi har alltså tagit vårt pick och pack och dragit norrut, ändå upp till Vasa!
En lååång resa tyckte Tuva.


Men nu är vi inflyttade och någorlunda hemmastadda. Lägenheten har några år på nacken vilket syns på sina ställen, särskilt köket skulle behöva uppgraderas till 2000-talet. Men tanken är väl att vi inte ska bli här resten av våra liv så vi får göra det bästa av situationen bara!
Vet att några av er varit nyfikna hur det ser ut hemma hos oss så tänkte ta er på en liten rundtur!

Välkommen till Jusl1n och Enqv1st!


När man kommer in från hallen kommer man till köket. (Ni ser väl Tuva som sitter i trappan också?)


Trappan är i mitten av lägenheten och det är också Tuvas favoritplats. När hon sitter där, ett par trappsteg upp, har hon uppsikt över oss när vi lagar mat och sen ser hon också ut både genom ytterdörren och köksfönstret. Perfekt med andra ord! Under trappan och till vänster om den finns ett förråd. Där har vi alla flyttkartonger, städgrejer, resväskor och hundmat.


Ännu till vänster om förrådet finns toaletten. En helt vanlig toalett.


Längst bort på första våningen finns vardagsrummet. Soffan köpte vi begagnad första dagen i Vasa för en spottstyver, vi orkar inte släpa med oss fler möbler nu före vi vet att vi stannar på ett och samma ställe en längre tid så den skänker vi bort eller säljer vidare när vi flyttar. Tuva ligger ju ändå i den så känns bra att slippa vara orolig över smuts eller hår så som vi fick vara då vi hade vår fina i Örebro. Dock har vi alltid filt under där som Tuva ligger men ni förstår...



Nåväl, nog med bottenvåningen. På övervåningen finns det två rum. Vi börjar med sovrummet.


Och sen finns det ett till rum som vi har som studie/arbetsrum/pysselrum. Det är lite tomt kan man säga. Men vi flyttade från 40 till 70 m2 så det kan ha något att göra med det.



Såååja!

RSS 2.0