Rostade grönsaker med vitlökscremefraiche


Snubblade över det här receptet när jag sökte efter ett annat. Fredagsmiddagen bestämd då! Ser ju fasligt gott ut!



Ingredienser:

6-8 potatisar
2 morötter
1-2 rödbetor
1 röd lök
1 kruka färsk timjan

Sås:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Gör så här…

1. Skala potatis, morötter och rödbetor. Skiva grönsakerna i små bitar. Ca 1/2-1 cm breda. Skär rödbetorna sist för de färgar av sig hejvilt.

2. Bred ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Skiva röd löken och strö över.

3. Kvista av timjan och lägg det ovan på allt. Strimla över lite olivolja och havssalt. In i ugnen på ca 200 grader i 20-30 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Känn på dem med

4. Blanda creme fraiche, vitlök och smaka av med salt och peppar.

Grönsaker och sås serveras med kyckling, qournfilé eller som på bilden kalkonfilé. Jag vill verkligen poängtera att kombinationen med grönsakerna och såsen är hemligheten till det här receptet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0