Farsdagsgåvan


Innehållet i asken i inlägget nedan:




Mörkchokladkonfekter med en krämig fyllnad med kaffesmak:
100 gr mörkchoklad
2 tsk creme fraiche
2 tsk starkt kaffe

Började med att smälta mörkchokladen, "smorde" konfektformen med den smälta chokladen så konfekten får ett hårt hölje kring den krämiga fyllnaden. Blandade sedan i resten (obs spara någon tsk att bre överst) och klicka smeten i den stelnade mörkchokladformen. Avsluta med att bre mörkchoklad överst.


2 "smorda" former till vänster och en färdig till höger
Här ser ni också formen jag använt, en konfektform i silikon - världens smartaste grej.



Mörkchoklad med hasselnötter toppad med vitchoklad:
100 gr mörkchoklad
Hasselnötter
20 gr vitchoklad

Smält vitchokladen och klicka i. Låt stelna. Blanda hasselnötter med mörkchoklad efter tycke och klicka i.


Vitchoklad med hallon:
50 gr vitchoklad
3-4 hallon

Smält vitchokladen och blanda i krossade hallon. Blanda inte alltför mycket, då blir smeten grårosa och tråkig.



(Kanske ska tillägga för er som känner min far - han fick en plåt konfekter till förutom den fjuttiga mängden det rymdes i asken.)


Kommentarer
Postat av: Mirella

Vilken super gåva då man till exempel ska på middag till någon eller liknande..super!! Måst testa till jul, behöver bara inhandla sådana där formar..du verkar ha tre olika visst?

2011-11-12 @ 18:33:45
Postat av: Katja

Nä det är en form med 3 olika i! Praktiskt, men blir ganska få åt gången, 16 st. Men sen ska man ju inte vräka i sig konfekter heller... :) Men tänk på att "fästa" de olika innehållen (nötter, bär etc) med chokladen, man kan inte lägga olika nivåer med bara nötter t.ex Det låter ju ganska självklart men det kom jag på först efter att ha provat :)

2011-11-12 @ 19:09:32
Postat av: jennifer N

cooolt ska jag med testa :D

2011-11-13 @ 00:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0