Brysselkålsgratäng
Brysselkålsgratäng ala Katja
ca 500 g djupfryst brysselkål
Äggstanning;
3 dl mjölk
1 msk mjöl
2 ägg
salt
peppar
riven ost
ca 500 g djupfryst brysselkål
Äggstanning;
3 dl mjölk
1 msk mjöl
2 ägg
salt
peppar
riven ost
Koka brysselkålen ca 3 minuter, häll sedan bort vattnet och häll på kallt vatten för att brysselkålen ska behålla färgen och låt dem ligga i vattenbadet ca 5 minuter
Sätt dem sedan i en djup ugnsform
Vispa ihop äggen, mjölet och kryddorna
Blanda till sist ihop mjölken och häll äggstanningen över brysselkålen
Tillsätt sedan riven ost
Blanda till sist ihop mjölken och häll äggstanningen över brysselkålen
Tillsätt sedan riven ost
Grädda i ugnen ca ½ h, tills gratängen fått en fin gyllenbrun färg
Det här är ett jättebra sätt att få i sig lite extra vitaminer och förbättra kroppens upptag av järn så här i den mörka årstiden. Brysselkål är också mycket rikt på bland annat fibrer och folsyra.
Det här är ett jättebra sätt att få i sig lite extra vitaminer och förbättra kroppens upptag av järn så här i den mörka årstiden. Brysselkål är också mycket rikt på bland annat fibrer och folsyra.
(jag åt den som den var men jag kan tänka mig att den skulle passa bra som tillägg till skinksås och pasta, man kan även sätta skinka eller bacon i gratängen om man vill, det blir supergott!)
Kommentarer
Trackback