Brysselkålsgratäng



Brysselkålsgratäng ala Katja

ca 500 g djupfryst brysselkål

Äggstanning;
3 dl mjölk
1 msk mjöl
2 ägg
salt
peppar

riven ost


 

 

Koka brysselkålen ca 3 minuter, häll sedan bort vattnet och häll på kallt vatten för att brysselkålen ska behålla färgen och låt dem ligga i vattenbadet ca 5 minuter
Sätt dem sedan i en djup ugnsform

 

 

Vispa ihop äggen, mjölet och kryddorna
Blanda till sist ihop mjölken och häll äggstanningen över brysselkålen
Tillsätt sedan riven ost

 


Grädda i ugnen ca ½ h, tills gratängen fått en fin gyllenbrun färg


Det här är ett jättebra sätt att få i sig lite extra vitaminer och förbättra kroppens upptag av järn så här i den mörka årstiden. Brysselkål är också mycket rikt på bland annat fibrer och folsyra.

(jag åt den som den var men jag kan tänka mig att den skulle passa bra som tillägg till skinksås och pasta, man kan även sätta skinka eller bacon i gratängen om man vill, det blir supergott!)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0