En julkortskrans såklart!


Sanna gissade alldeles rätt! Dessutom gjorde hon det först och det var ju kruxet för att vinna. Det var en julkortskrans såklart! Man kan göra den i väldigt olika storlekar och sätta nyporna olika tätt om man vill ha en "tät" krans eller en glesare men jag tycker att korten täcker varann för mycket om man sätter dem för tätt. Flera av er hade ju gissat på adventskalender och det är ju ingen dum idé om man har väldigt små och lätta klappar.

 

För att göra din egen julkortskrans behöver du:

- En rund ring, jag köpte en färdig i trä men man kan också klippa ut en i hård kartong. Min är 16 cm i diameter
- Klädnypor i trä, jag har 12 st men det gör man som man tycker
- Hobbyfärg för trä
- Snabblim/trälim
- Ett vackert band
- En tavelkrok, gem eller något annat att hänga upp den med

 

 

Efter att jag målat allt så mätte jag ut hur tätt jag ville ha nyporna och satte märken. Jag satt prickarna med 3 cm mellanrum.

 

 

Sen limmade jag fast nyporna med snabblim och "nöp" fast dem med andra klädnypor så att de skulle hållas medans de torkade.


Rosetten kan man antingen knyta som en vanlig rosett eller göra som jag gjort. Klippte en mindre bit av bandet som skulle bli delen på tvären och limmade ihop dem lite omlott på baksidan, sen tog jag den längre biten och lade den ihoplimmade biten i mitten och vek över. För att få ett veck så vek jag in den en bit under sig själv. Prova dig fram om du inte förstår min eminenta förklaring, tog tyvärr inga steg för steg bilder men om det önskas kan jag visa det senare.



Jag köpte en färdig tavelkrok som jag limmade fast med superlim men man kan lika gärna ta vad som finns hemma, t.ex. ett gem eller en ståltrådsögla.

 


Kommentarer
Postat av: therese

vilka roliga pyssel du gör! gillart :)

2011-12-02 @ 00:45:54
URL: http://theresesorensen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0