Äggrulle med baconsallad
Tipsar ju rätt ofta om goda helgmiddagar men här kommer en enkel och god rätt passande till lunch eller kanske en mitt-i-veckan middag?

Ingredienser:
Röra:
3 msk majonnäs
3 msk turkisk yoghurt/creme fraiche
1/2 röd lök
Salt, peppar, (curry om man vill)
Tillbehör:
1 paket bacon
1 Kycklingfile (om man vill, jag hade inte det)
Sallad
Tomat
Gurka
Omelett:
2 ägg
en skvätt matlagningsgrädde/mjölk
salt & peppar
Gör så här
- Blanda ihop ägg & matlagningsgrädde och stek omeletten i smör, låt den svalna.
- Stek bacon knapriga, stek kycklingfile och skiva den.
- Hacka röd löken fint och blanda med majonnäs och turkisk yoghurt/creme fraiche. Salta & peppra och rör i curry.
- Bred på majonnäsröran på omeletten, strimlad isbergsallad, skivad tomat, bacon och kyckling. Rulla ihop.
Psst: Bara jag som aldrig lyckas vända en omelett utan att den går sönder? Efter att man vänt den kan man hälla i lite av äggsmeten i sprickorna.
Kommentarer
Trackback